Aida L’escalaxemeneies

Només té 19 anys i ja és campiona d’Espanya d’escalada. Aida Torres viu amb il·lusió haver-se convertit en tot un referent per a nenes que, com ella, un dia van provar aquest esport i van quedar enganxades a l’adrenalina de les altures.

La primera vegada que es va posar uns peus de gat va escalar una xemeneia de 30 metres. Aida Torres somia en gran: París 24.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/esports360/esports360-aida-torres-lescalaxemeneies/video/6148142/

L’actual campiona d’Espanya de bloc Aida Torres

Aida Torres, campiona d’Espanya de bloc

Les finals de bloc han estat les encarregades d’obrir l’última jornada del Super Campionat d’Espanya d’Escalada celebrat entre els dies 29 d’octubre i 1 de novembre a la Sala Rocópolis (Pamplona). En la categoria absoluta les primeres en sortir han estat les femenines, les quals han hagut de resoldre quatre blocs ben variats.

Aida Torres i Iziar Martínez han anat molt ajustades des del principi fins al final i han aconseguit tres tops dels quatre blocs. Ha estat l’últim bloc, un problema molt exigent de preses romes i de compresió, el que ha decidit qui s’emportava la medalla d’or. Ha estat Aida Torres l’única escaladora que ha pogut aconseguir la zona de l’últim bloc, cosa que li ha donat el campionat.

Aida Torres guanya la segona prova de la Copa de Bloc a Salamanca

L’escaladora de la selecció catalana Aida Torres (CE Torelló) ha guanyat la segona prova de la Copa d’Espanya de Bloc disputada a la sala La Ola a Salamanca (Salamanca) aquest passat dissabte 20 de novembre. La primera prova va celebrar-se una setmana abans a la sala Cereza Wall de Plasència (Càceres) i l’última prova de la Copa es disputarà el següent dissabte 27 de novembre a Lugo.

Aida Torres i Mikel Linacisoro, guanyadors de la segona prova

L’actual campiona d’Espanya de bloc Aida Torres ha pujat al calaix més alt del pòdium femení en la segona prova de la Copa. 

Torres ha guanyat amb un gran avantatge a les seves contrincants després de fer top als quatre blocs de la final. Díez i Martínez, per la seva banda, només han pogut resoldre dos dels quatre problemes. Finalment, una zona de diferència ha estat la que ha decidit la segona posició a favor de la madrilenya. 

Aida Torres, medalla de bronze de la Copa d’Europa Juvenil de Bloc

L’escaladora de la FEEC Aida Torres (CE Torelló) ha tornat a posar-se sota el focus en una competició d’escalada esportiva internacional aquest passat cap de setmana, penjant-se la medalla de bronze en l’última prova de la Copa d’Europa Juvenil de Bloc del 2021. A la prova disputada a Soure (Portugal) també han acudit els escaladors de la FEEC Lau Macià (CE Esparreguera) i Lucía Miranda (UEC de Cornellà), juntament amb sis escaladors de la selecció espanyola.

Aida Torres, una jove promesa de l’escalada esportiva

El bronze d’Aida Torres arriba poc després d’aconseguir la 4a posició al Campionat del Món Juvenil d’escalada esportiva celebrat a la ciutat russa de Voronezh a finals del passat mes d’agost. Amb aquesta nova medalla l’escaladora torellonenca continua sumant una llarga llista d’èxits com a escaladora esportiva.

Torres ja apuntava maneres a l’inici de la competició i ha passat la fase classificatòria de la categoria Júnior femenina en primera posició, després d’aconseguir fer top en els cinc blocs de la prova en sis intents. A la final, un top i tres zones han estat suficients per aconseguir la tercera posició. La segona posició ha estat per l’escaladora alemanya Sandra Hopefensitz que ha aconseguit el mateix nombre de tops i zones que Torres en menys intents, i la primera per a l’eslovena Lucija Tarkus, qui ha aconseguit la medalla d’or en aconseguir una zona més que les seves joves contrincants.

La jove torellonenca no només s’ha endut una medalla de bronze, sinó que aquesta li ha servit per proclamar-se subcampiona de la Copa d’Europa Juvenil de Bloc. En definitiva, la prova disputada a Soure li ha servit per a endur-se dos títols i refermar el seu gran potencial com a escaladora esportiva.

Aida Torres destaca al Campionat del Món Juvenil d’Escalada a Rússia

Aida Torres va estrenar-se en la competició a Rússia, l’última juvenil de la seva carrera, superant la seva marca personal en la disciplina de Velocitat amb un temps de 10.73 segons, aconseguint així arribar a les finals. Finalment, els 11.24 segons de la final la van deixar en 16a posició.

Quant a la disciplina de bloc, la torellonenca va passar a les semifinals amb 2 tops i 3 zones dels 6 blocs de les classificacions, però l’únic top i les tres zones dels 4 blocs disputats no van ser suficients per passar a les finals. Tot i això, la jove escaladora va aconseguir una envejable 11a posició. Pel que fa a la disciplina de dificultat, una mala gestió de la segona via de la classificatòria no va deixar-la passar a les semifinals amb una 29a posició.

Aida Torres fa història

L’escaladora de la selecció catalana, Aida Torres, ha fet història convertint-se en la primera catalana subcampiona d’escalada juvenil. Ho ha fet al Campionat d’Europa d’escalada juvenil que s’ha disputat a la ciutat russa de Perm entre els dies 1 i 5 de maig, després de guanyar la medalla de plata en la modalitat d’escalada en bloc. La medalla d’Aida Torres guanya encara més rellevància aquest any que l’escalada es disputarà per primera vegada en la història com a esport olímpic als Jocs Olímpics de Tòquio. De fet, l’escaladora catalana ja va ser molt clara amb les seves intencions de convertir-se en una esportista olímpica en una entrevista a la FEEC el darrer mes de març.  Avui, amb només 18 anys, demostra més que mai que va a totes per aconseguir-ho.

Aida Torres, una promesa de l’escalada catalana

L’escaladora torellonenca Aida Torres Illamola va sobresortir el 2019 –amb només 16 anys– en nombroses competicions internacionals. Entre elles, el Campionat d’Europa d’escalada celebrat a Brixen (Itàlia) i en el qual va quedar 8a. Només li han calgut dos anys per pujar sis posicions i trepitjar el pòdium del campionat d’Europa d’escalada. En queden quatre pels Jocs Olímpics de París.

Torres ha demostrat al món que és una rival digna de considerar. Queda molt camí per recórrer, però sobre el que sí que podem estar segurs és que està determinada a aconseguir un lloc als Jocs Olímpics de París el 2024.

caCatalan